Unde stai când vii în Cluj?

Fiind al doilea oraș ca număr de locuitori din România, Cluj-Napoca este vizitat anual de zeci de mii de oameni. Acești oameni se împart în turiști care vin pentru obiectivele turistice din capitala Ardealului, în oameni de afaceri care participă la evenimentele de business din Cluj-Napoca, și în pasionați de muzică sau sport care urmăresc concertele mari sau evenimentele sportive importante care se organizează în oraș. 

Oricum ar fi, rareori turiștii stau în oraș pentru o perioadă mai lungă de câteva zile, iar atunci când nu cunoști pe nimeni și nu poți să rămâi la prieteni sau cunoștințe, singura variantă care-ți mai rămâne este găsirea unei unități de cazare potrivite pentru tine, pentru grupul tău sau pentru bugetul de care dispui. Așadar, unde stai când vii în Cluj?

Unitățile de cazare din oraș se împart în pensiuni, vile, hoteluri și apartamente în regim hotelier, fiecare cu avantajele și dezavantajele sale. Dar sunt câteva lucruri de care trebuie să ții cont atunci când te decizi care ți se potrivește cel mai bine.

Discutăm mai jos despre apartamentele în regim hotelier și de ce ar trebui acestea să se afle în capul listei atunci când cauți cazare în Cluj-Napoca.

Cele mai multe apartamente în regim hotelier se află situate în zona centrală sau în imediata proximitate a acesteia. Acest lucru îți oferă mai multe avantaje în ceea ce privește transportul în comun și distanța față de zonele de interes din Cluj-Napoca. În plus, cele mai multe obiective turistice și evenimente din oraș se află în zona centrală, la distanță pietonală de locul de cazare.

Dacă alegi o pensiune sau un hotel din centrul Clujului, vei constata că prețurile de cazare sunt mai mari decât la apartamentele în regim hotelier, în ciuda faptului că oferă condiții asemănătoare cu acestea din urmă.

Într-un apartament în regim hotelier vei găsi confortul propriei case. Dispui de o bucătărie proprie unde îți poți găti masa la fel ca și acasă, precum și de posibilitatea de a-ți spăla din hainele pe care le ai cu tine în mașina de spălat din apartament, lucru mult mai complicat de făcut la hoteluri sau pensiuni.

În funcție de mărimea grupului care te însoțește în excursie poți alege o garsonieră sau un apartament cu mai multe camere. Tariful nu se calculează pe persoană, ci pe apartament, motiv pentru care prețul poate fi împărțit la numărul de persoane care închiriază imobilul.

Sursă foto

DISTRIBUIȚI