Despre dezvoltarea regimului hotelier

Scăderea pieţei imobiliare şi creşterea numărului de apartamente nevândute de dezvoltatori a creat o ascensiune uimitoare al unui nou segment pe piaţa unităţilor de cazare. Pe lângă tradiţionalele posibilităţi de cazare oferite turiştilor precum pensiuni, hoteluri sau vile, au fost create apartamente de închiriat în regim hotelier, un nou mod de acomodare, destul de accesibile şi mult mai intime decât celelate forme de cazare. Deşi aceste apartamente de închiriat sunt prezente de o perioadă mai lungă de timp, în ultimii ani au ajuns la o popularitate destul de mare, tot mai mulţi turişti căutând un loc doar al lor, unde să se gospodărească singuri pe durata zilelor de vizită în diferite oraşe ale României.

Piaţa dispune de oferte tot mai variate în acest sens. În majoritatea oraşelor mari din România, există o ofertă bogată pe acest segment, turiştii putând alege dintre garsoniere şi apartamente situate în cadrul unor vile, pensiuni sau ansambluri rezidenţiale. Preţurile şi calitatea serviciilor pe care le oferă sunt mult mai bune decât la majoritatea unităţilor de cazare clasificate la 4 stele. Plus, pentru perioade lungi de timp, se oferă reduceri substanţiale, care duc la un câştig de tip win-win pentru ambele părţi. În primul rând, proprietarul are un grad de ocupare constant, iar în al doilea rând, chiriaşul plăteşte mai puţin decât ar plăti într-un hotel pentru aceeaşi perioadă de timp.

Beneficiile oferite sunt numeroase. Printre cele mai importante se numără intimitatea oferită, acesta fiind un criteriu tot mai important pentru turişti. Din momentul în care chiriaşul preia cheile şi semnează contractul, acesta nu mai are nici un contact cu proprietarul până la şfârşitul perioadei de şedere. De asemenea, dotările sunt cele mai calitative, iar suprafaţa este mult mai mare decât la o cameră de hotel. În principiu, un apartament de închiriat în regim hotelier este format dintr-o cameră cu pat matrimonial şi dulap pentru depozitare, o baie modernă şi curată, un hol şi o bucătărie complet echipată. Să nu uităm, că în acelaşi timp apartamentele sunt localizate în proximitatea zonelor de interes şi a obiectivelor turistice, pe care turiştii nu le ratează niciodată.

În România, se găsesc apartamente în regim hotelier în Galaţi, Cluj Napoca, Bucureşti, Deva, Arad, Timişoara, Sibiu, Constanţa sau Craiova. Dar la o mai bună căutare, fiecare turist va reuşi să găsească un astfel de apartament în majoritatea localităţilor importante din ţară, care să îi satisfacă nevoile şi să fie potrivit pentru buzunarul său.

DISTRIBUIȚI