Avantajele vs. dezavantajele unui apartament în regim hotelier

În România, apartamentele în regim hotelier au început să fie tot mai căutate în ultimii ani, datorită multiplelor avantaje pe care le oferă pe piața hotelieră și modului în care reușesc să se distanțeze de celelalte unități de cazare, respectiv pensiuni, hoteluri sau vile. Clujul are și el oferte bogate și multiple în ceea ce privește apartamentele în regim hotelier, astfel încât turiștii care ajung în capitala Ardealului pentru câteva zile au de unde alege locul ideal de cazare. 

Iată mai jos două scurte liste cu avantajele și dezavantajele pe care le prezintă aceste variante de cazare, în speranța că informațiile vă vor fi de folos atunci când vine vremea să luați o decizie în acest sens.

Avantaje 

– prețul este mai mic decât la celelalte unități de cazare, mai ales datorită faptului că tariful se calculează pe imobil, și nu pe persoană. Astfel, respectând numărul maxim admis de persoane (în funcție de mărimea apartamentului), costurile de cazare se pot reduce semnificativ.

– cele mai multe apartamente în regim hotelier sunt poziționate în centrul orașului sau în apropierea acestora. Ai acces rapid la foarte multe obiective turistice, la centrul vechi și la clădirile importante din punct de vedere istoric ale Clujului.

– vei găsi o atmosferă intimă, confortabilă, care-ți va oferi senzația că te afli nicăieri altundeva decât în propria locuință.

– beneficiezi de ore de check-in și check-out flexibile, precum și de cheia de la apartament.

– dispui de dotări moderne ale apartamentului, de o bucătărie utilată complet și baie proprie în care vei găsi tot ce ai nevoie.

– poți alege între garsoniere și apartamente cu două, trei sau patru camere, în funcție de numărul persoanelor care te însoțesc.

Dezavantaje 

– nu există recepție, motiv pentru care dacă ai nevoie de cazare în miezul nopții, va trebui să suni și să aștepți sosirea proprietarului sau a persoanei care se ocupă de închirierea imobilului.

– nu beneficiezi de mic-dejun inclus sau de parcarea păzită, dat fiind faptul că nu există restaurante și că parcarea se face lângă bloc.

– nu există servicii de room-service, mâncarea putând fi comandată doar prin intermediul firmelor care livrează la domiciliu.

Una peste alta, apartamentele în regim hotelier sunt cu siguranță o opțiune serioasă de luat în calcul atunci când ai nevoie de cazare în Cluj-Napoca sau în orice alt mare oraș din țară.

Sursă foto